Was je handen als je naar de wc bent geweest. Als je moet overgeven, drink dan daarna toch een paar kleine slokjes water. Babys en diarree, indien je baby diarree heeft kun je hier zelf niet veel aan doen. Let erop dat je baby niet te veel vocht verliest, en wees alert als je baby niet wil drinken. Als de diarree niet binnen twee voedingen stopt, waarschuw dan een arts. Ondertussen kun je, als je borstvoeding geeft, hier gewoon mee doorgaan.

wat mag een diabeet eten
Wat mag ik eten als ik diabetes heb?

Zorg dat je veel drinkt, bijvoorbeeld water, thee en bouillon. Wissel zoete en zoute dranken af, maar pas op dat je niet teveel zoet binnen krijgt. Neem geen grote hoeveelheden vet, eiwitrijk en vezelrijk voedsel, maar eet kleine beetjes.

Bij het ouder worden is vochtverlies gevaarlijker, omdat er dan sneller een stoornis in de water- en zoutbalans ontstaat. Bij waterdunne diarree moet je meer vocht en zout nemen calorieën om uitdroging tegen te gaan. Soms moet je naast de diarree ook overgeven. Hierdoor bestaat een nog grotere kans op uitdroging. Een goede hygiëne is belangrijk om besmetting en daarmee diarree te voorkomen. In bepaalde streken in het buitenland moet je het water koken voordat je het drinkt. Ook moet je daar extra voorzichtig zijn met ijs en frisdrank en vooral niet te vet eten. In bepaalde landen kan het zelfs zo heet zijn dat je door de hitte alleen al diarree krijgt. Hoe kun je diarree voorkomen? Meestal heb je geen geneesmiddel nodig zoals norrit om diarree te stoppen. Drink veel en neem eventueel een orale touwtje rehydratievloeistof.

wat mag een diabeet eten
Diabetes dieet - algemene informatie over diabetes en voeding

Wat kun je doen tegen diarree?


Iedereen heeft er wel eens last van: diarree. Je ontlasting is dun en je moet veel vaker naar de wc dan baby normaal. Diarree gaat over het algemeen gepaard met buikpijn, buikkrampen en een drukkend gevoel in je maag. Ook raak je meer vocht en zout kwijt dan normaal. Diarree is een natuurlijke reactie van het lichaam om schadelijke stoffen snel uit het darmkanaal te verwijderen. Diarree kan ontstaan door een onschuldige virus- of bacterie infectie, nervositeit, gebruik van geneesmiddelen (penicilline, sommige antidepressiva cholesterol verlagende middelen, bedorven voedsel, te veel en te vet eten, gebakken voedsel of fruit. Ook door verandering van menu (bijvoorbeeld tijdens een vakantie) kunnen je darmen behoorlijk van slag raken. Acute diarree duurt een paar dagen. Waar je bij diarree altijd op moet letten is dat je voldoende vocht binnenkrijgt.

Afvallen met makkelijke en betaalbare weekmenus


De schijf van Vijf vormt hiervoor een goede basis. Wat mag je niet eten bij diabetes type 2? Een glaasje bij het eten? Alcohol is toch ongezond? Van gezond eten heb je extra plezier als je diabetes hebt. Maar wat is gezond? Gedurende de dag maak je een heleboel keuzes.

wat mag een diabeet eten
10 kilo afvallen in 3 maanden - sterdam

Probeer alcohol zo veel mogelijk te beperken, maar ontzeg u dat genot niet. Tot slot nog dit: als u door uw arts wordt opgevolgd en u uw medicatie neemt, bent u niet creme in gevaar. Initialement publié par Isabelle eustache, journaliste santé le - 17h02 supermarkt et mis à jour par Marion Garteiser, gezondheidsjournaliste le - 15h40. En collaboration avec le Dr Boris Hansel, médecin endocrinologue à l'hôpital Bichat et à l'hôpital de la pitié-salpêtrière (Paris).

Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Vraag en antwoord / Aandoeningen /. Wat mag ik eten als ik diabetes heb?

20 nejlepších obrázků na pinterestu na téma Brood


Het fruit met het hoogste suikergehalte - zoals druiven, appels, peren en kersen -  wordt het beste aan het eind van de maaltijd gegeten. Let wel: we hebben het hier over vers fruit en niet over fruitsap. Met dat laatste moet u heel matig zijn. Nog beter is als u het mijdt. Ik heb diabetes en heb hoge bloeddruk. Ik doe vier keer per week een halfuur aan sport en ik drink gemiddeld twee glazen wijn per dag.

Diabetes en hoge bloeddruk zijn ziektes die behandeld moeten worden omdat ze zware complicaties kunnen veroorzaken. Regelmatige lichaamsbeweging helpt beide ziektes onder controle houden, maar vervangt de medicatie die de arts voorschrijft niet. Bij hoge bloeddruk zijn alleen heel intense sporten - zoals bodybuilding - en contactsporten - zoals squash - af te raden. Sporten van matige intensiteit zijn wel aan te raden. Misschien kunt u de duur van uw training nog opvoeren en tot 150 minuten per week gaan of zelfs tot 300 minuten. Zowel voor diabetes als voor hoge bloeddruk is het beter om het alcoholverbruik te beperken. Alcohol is heel calorierijk waardoor de kilos er makkelijk bijkomen. Alcohol bevat ook koolhydraten. Als u drinkt, moet u daar dus rekening mee houden en uw voedingsdieet van die dag aanpassen om uw bloedsuikerspiegel onder controle te houden.

Aantal calorie n per dag berekenen

Een dieet is essentieel als u diabetes hebt, of u nu medicatie neemt of niet. Het is belangrijk dat u er een evenwichtige voeding op na houdt. Hoeveel fruit mag smoothies ik per dag eten en zijn er soorten fruit die verboden zijn? Fruit bevat veel vitamines, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels. Een diabetespatiënt mag elk van die voedingsstoffen eten. U moet alleen kijken hoeveel koolhydraten u binnenkrijgt en u moet er rekening mee houden dat het koolhydraatgehalte per fruitsoort sterk verschilt. Over het algemeen wordt én portie fruit per dag aangeraden. Dat is een hoeveelheid die overeenkomt met de grootte van een vuist en die goed is voor 15 g koolhydraten. Enkele voorbeelden: 1 perzik, 1 sinaasappel, 2 kleine kiwis, 2 clementines, banaan, enz.

wat mag een diabeet eten
Afslank supplementen Ondersteuning voor en na het

(Nederlands) die keer in de oudste kapsalon in Madrid

Geen paniek: als u uw sportschool porties gewoon wat kleiner maakt, zult u vanzelf beginnen af te vallen. Kortom, u moet «weer goed leren eten»! Ik heb diabetes type 2 en ik kan me maar niet aan mijn dieet houden. Suiker is voor mij als een drug, ik kan er niet af blijven. Laat u helpen door een diëtist. Hij (of zij) zal u helpen om uw suikerverbruik onder controle te houden. Wist u trouwens dat u ook zoetstoffen mag gebruiken? Ze vervangen suiker, hebben een sterk zoetend vermogen, maar bevatten geen calorieën en hebben geen effect op uw bloedsuikerspiegel. Ik neem medicatie, moet ik daarnaast blijven diëten?


12 tot 15 door eiwitten. 50 tot 55 door koolhydraten (of suikers). Koolhydraten zijn dus niet verboden, maar ze moeten in gecontroleerde hoeveelheden genuttigd worden en in het kader van een globale voeding. Houd u daarnaast ook aan enkele basisregels: zwanger zorg voor evenwicht in elk menu, varieer de voedingsmiddelen en vooral de koolhydraten, eet op regelmatige tijdstippen, sla geen maaltijden over, ontbijt systematisch elke dag. Om die basiskennis te verwerven biedt de belgische vereniging voor diabetes heel wat informatieve fiches aan over alle onderwerpen rond diabetes en voeding. Surf ervoor naar:. Als u te veel weegt - en dat is het geval bij de meeste mensen met diabetes type 2 - moet u ook afvallen. Blijf er wel op toezien dat uw voeding evenwichtig is, maar verminder het aantal calorieën.

Afvallen met de infraroodcabines van InfraLigne

Is diabetes type 2 te genezen door sport en een voeding op basis van groenten, zonder medicatie? Diabetes valt niet te genezen. Het is wel mogelijk om diabetes onder controle te houden (daarvoor moet u erop letten dat uw bloedsuikerspiegel binnen de normale waarden blijft) en een perfect normaal leven te leiden. Drie factoren kunnen helpen om uw diabetes goed onder controle te houden: medicatie (door de artsen en diabetologen voorgeschreven voeding (begeleiding door een diëtist) en sport (een aangepaste lichamelijke activiteit, liefst in overleg met een specialist gekozen en rekening houdend met uw profiel). Ik heb diabetes type. Welk dieet body moet ik volgen? Voor mensen met diabetes is het dieet essentieel. U moet er wel op toezien dat het aan de regels van een evenwichtige voeding blijft beantwoorden, want we moeten allemaal evenwichtig eten om gezond te blijven. Een evenwichtige voeding ziet er zo uit: 30 tot 40 van de calorieopname wordt geleverd door vetten.

Wat mag een diabeet eten
Rated 4/5 based on 591 reviews